28.11.2023 20:15

Novinky ve skladu od firmy Engel Puppen - aktualizováno

Firma Engel Puppen zahájila vlastní výrobu  v roce 1976. V začátku šlo především o zpracování forem, které byly nakoupeny ve formě licencí od několika renomovaných německých firem, z nichž nejstarší zahájila svou výrobu v roce 1896.
Engel Puppen byly velmi oblíbené především v USA, kam byla vyvážena největší část výroby této firmy. Engel Puppen měli vlastní prodejnu dokonce i v Dysney Landu.
Konec této "selanky" se dostavil pádem New Yorských "Dvojčat". USA měly jiné starosti, než dovoz zboží z Evropy. Díky této teroristické akci padlo nemálo evropských firem.
Napěchovaný sklad firmy Engel Puppen zůstal plný. Protože firma příliš neopečovávala evropské kontakty, bylo velmi problematické najít rychle jiný odbyt. A skutečnou pohromou pak byly  následné nové předpisy EU, které se pro výrobu hraček velmi zpřísnily. Již hotové zboží nebylo možné zpětně certifikovat - extrémně by se pak navýšila cena jednotlivých výrobků.
Firmu Engel Puppen to přinutilo k ukončení výroby. Několik let byly panenky prodávány během festivalů v Sonnebergu a Neustadtu, před několika lety se ale firma uzavřela úplně. Panenky ze skladu prodává pan Markus Engel již jen několika "vyvoleným" a my můžeme s hrdostí prohlásit, že Panenkov k vyvoleným patří.

PANENKY ENGEL-PUPPEN NEMAJÍ Z DŮVODU UKONČENÍ VÝROBY PROVEDENY NEJNOVĚJŠÍ TESTY VE SMYSLU PŘEDPISŮ EU PRO VÝROBU HRAČEK. PROTO JE MOŽNO JE NABÍZET JIŽ JEN JAKO DEKORAČNÍ A SBĚRATELSKÉ PŘEDMĚTY. NEJSOU VHODNÉ PRO DĚTI DO 3 LET.

Do skladu jako novinka přišla blonďatá varianta panenky Cyndhia. Jde o levnější provedení s všívanými umělými vlásky a nabízíme ji v několika provedeních.
První je Cyndhia Ingrida

Další variantou je Cyndhia Elvíra
V "nových" šatech je Cyndhia Luc
y
Na stránce Engel Puppen byly aktualizovány všechny ceny u již vložených panenek.
Další skladová novinka je panenka Henriette, kterou máme opět v několika provedeních. A opět je to levnější varianta s všívanými umělými vlásky.
První variantou je Henriette Bohunka v růžových saténových šatech.
Druhou variantou je Henriette Jana - též v růžovém ladění, ale tentokrát v lidovém stylu
Zatím poslední variantou je Henriette Tea - ta má výrazné červené sametové šatičky s bílými ozdobami

—————

Zpět


Kontakt

EUCO, spol. s r.o., Zuzana Krausová, IČ 18234011

Hřbitovní 185/5 Karlovy Vary PSČ 360 20

mobil: 00-420-602213559
fax: 00-420-353222258